Oktoberfest Dorenthe 2016

Wederom een bijzonder gezellig feest!
Wij hebben bij het binnenkomst van het publiek tot aan het aanslaan van het vat bier gespeeld. Het Duitse publiek kwam dit jaar zelfs extra vroeg binnen! Natuurlijk zijn we nog even blijven hangen 😉

Biervat aanslaan

Een TOP-feest!

Optocht in Nordhorn (D) 2016

Meegedaan aan de optocht in Nordhorn. Eerst hebben we gezellig in een Imbiss op het industrieterrein gezeten. Zelfs industrieterreinen kunnen gezellig zijn, is gebleken. De optocht ging van het industrieterrein over één lange weg door Nordhorn naar een feesttent. Daar nog een stukje gespeeld waarbij een paar muzikanten in de palen klommen. Muziek op hoogte!

KCN “Jonge Narren”

Mindervalidencarnaval

Weer een geweldig optreden bij het mindervaliden carnaval in manege Snorrewind!

De carnavalsvereniging de Fienpreuvers organiseren dit jaarlijkse evenement. Vele artiesten hebben hun kunnen vertoond. Niet alleen de waren er leuke scetches maar ook bandartiesten.

Met voor ons als hoogtepunt het potten- en dekselsorkest. Hieronder een klein stukje van dit spektakel.

Jachthoorn bloasfestival Schale (D)

Duitsland: Okt0ber 2015

Tja we wisten niet dat het bestond een jachthoorn festival, maar wij waren uitgenodigd als hoofdgast.

Even kort een stukje cultuur: In Duitsland heeft ieder buurtschap van oudsher jacht districten en je raad het al. Ieder jachtdistrict heeft zijn eigen jachthoorn bloazers. Een jachthoorn kan alleen maar natuurtonen produceren, dus alleen met lipspanning te bespelen zoals ook de Twentse Waldhoorn. Daarbij wel alle deuntjes uit het hoofd. Tja en daarom werden wij nu gevraagd voor dit festival. Als specialisten van Duitse schlagermuziek spelen wij alle nummers uit het hoofd op “echte” instrumenten. De natte droom voor iedere jachthoorn speler. Gezellige middag, maar los van de 10 gastorkesten beperkt aantal feestgangers.

We hebben een geweldig dagje cultuur kunnen proeven met natuurlijk een biertje en het diepste respect van de jachthoorn bloazers.

Oktoberfest 2015 Dörenthe (D)

Op een Oktoberfest hadden we nog niet gespeeld! Onze taak om tussen 18:00 en 20:00 uur de zaal in de stemming te brengen. Geweldige klik tussen publiek en ons Duitse repertoire. Na 20:00 uur geweldig samen gespeeld met bestaande band! Gedenkwaardige avond geworden en direct weer geboekt voor 2016 !!

Een Fassanschluss hoort er natuurlijk bij. Een regionale brouwer sponsorde het evenement dus dat was goed geregeld.

Alle aanwezigen (zo’n 2000) waren in Tracht en waren in een super stemming.

Voorprogramma Oktoberfest